Projekt- és Csapatvezetés Érthető Nyelven

Renitens Konzulens

Renitens Konzulens

Projektmenedzsment Gyorstalpaló

Mi az a P R O J E K T ?

2019. augusztus 04. - Renitens Konzulens

Mindenki hallott már a projektmenedzsment és projektmenedzser szavakról, de hogy eszik-e vagy isszák, arról nem sok embernek van konkrét fogalma. 
Mi is az a projektmenedzsment és mit csinál a projektmenedzser? Ezekre kapunk válaszokat a következő napokban, leírással és a mellékelt "Highfield Rövidek" meghatározással.

Szóval mi az a projekt? Sok minden lehet projekt, amire nem is gondolunk. Például, ha a cégednek szüksége van eszközfejlesztésre vagy egy új informatikai rendszer bevezetésre, de a főnöknek nincs ideje mindent csinálni, (mert A FŐNÖK mindig ELFOGLALT), ilyenkor indul egy projekt. 

projekt1.png


Mi kell ehhez? 
- 1.Üzleti esettanulmány, amiben megfogalmazzuk részletesen, hogy mit szeretnénk megvalósítani. 
- 2. Pénz, pénz, pénz. 
- 3.Természetesen egy projektmenedzser, aki vállalja a felelősséget, hogy megvalósítja a terveket (és egyben MINDENÉRT HIBÁS EZUTÁN), megtervezi a munkát, megszervezi a csapatot, ellenőrzés alatt tartja a költségeket és biztosítja, hogy a csapattagok és a beszállítók/alvállalkozók időben elvégezzék a munkát. 

Érdekesség : ha nem szánsz elég időt arra, hogy az esettanulmányban részletesen megfogalmazd, hogy mit szeretnél a projekttől, akkor jó esély van rá, hogy az el fog hasalni. Utolsó felmérések szerint, a projektek 58%-a pontosan ezért sikertelen. A ház is olyan lesz, amilyen részletes a tervrajz  De erre még visszatérünk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highfieldconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr3914994364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása