Projekt- és Csapatvezetés Érthető Nyelven

Renitens Konzulens

Renitens Konzulens

Hogyan nyertünk aranyat Cannes-ban? Azaz a Cannes Lion díjas projektünk

2021. augusztus 19. - Renitens Konzulens

A sok munka mellett, sikerült még egy keveset dolgozni is, úgyhogy a rengeteg munka és munka mellett, egy jó kis munka mindig elfér, de a blogolás sajnos kimaradt. Meg amúgyis, olvasnak még az emberek blogokat? Jó, rajtunk, blogokon szocializálódott 80-asokon kívül. Mindegy is, akinek nem blogja, ne vegye magára.

Csapjunk a lecsóba! Cannes Lion, mi is ez?

Ez egy nemzetközi kreatív fesztivál, ami ugyanott zajlik, ahol a híres filmfesztivál és a világ legnagyobb reklámügynökségsei és freelancerei indulnak, több mint 90 országból, az idén több mint 29.000 benevezett munkával. Szóval, ez a reklámszakma Oscar-ja. És mi közöm hozzá?

Nos, amint arról tavaly több újság és portál is cikkezett, Csehországban a Közlekedésügyi Minisztérium kiírt egy közbeszerzési pályázatot, hogy végre elektronikusan lehessen autópálya matricát vásárolni. Meg is lett a nyertes cég, ami nem meglepő módon politikusközeli, semmiből létrejött cég volt, zéró szakmai referenciával, 16 millió euróért készítette volna az egészet.

theanticorruptionhackathon.png

Itt jött képbe Tomas Vondracek és az Actum Digital meg a WMC Gray, akik elindították a #ZNAMKAMARADA azaz #TUDOKEGYHAVERT kampányt, aminek keretén belül 194 (198) programozó gyűlt össze és egy hétvége alatt megcsináltuk a teljes weboldalt. A nyilvánosság nyomására, Andrej Babis miniszterelnöknek kénytelen volt találkozni a csapattal, átvenni az oldalt és kirúgni a Közlekedésügyi Minisztert. Így maradt meg 16 millió eurónyi közpénz az államkasszában. A WMC Gray pedig ezzel indult a Cannes Lions versenyen. 

A Közvetlen kategóriában a kampány döntőbe jutott a Közvetlen kultúra és kontextus - Kulturális betekintés és társadalmi viselkedés alkategóriákban. A Média kategóriában az Események legjobb kihasználása és a társadalmi viselkedés kategóriában, valamint a PR kategóriában a PR Technika - Események és mutatványok használata alkategóriában. Itt a bemutatkozó film :

 

 

Szóval, hatékony projektmenedzsmenttel (igen, agilisak voltunk) lehet pozitív társadalmi változásokat is előidézni, itt a példa :)  Egyelőre ennyi, majd még jelentkezem!

A bejegyzés trackback címe:

https://highfieldconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr216664596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2021.08.20. 21:29:16

Az igen! Riszpekt! Több ilyen ember (emberek) kellene. (Bár kétlem, hogy magyarországon a vezetés képe lenne hasonló hamuszórásra ilyen esetben.)

De a példa követendő!!!
süti beállítások módosítása